driver transnasional yang kurang ajar

dah habis cuti CNY.... entry kali ni bukan untuk menulis


"belum terlambat lagi untuk mengucapkan happy chinese new year"


bukan okey.... tak de maknanya aku nak wish macam tu.... sebab aku tau memang tak de amoi2 dan apek2 yang blog walking kat blog ni....

as stated kat title entry ni aku nak story mori sikit kat hangpa pasal en. drebar bas transnasional yang kurang ajar....

ada 1 couple husband-wife ni dengan 2 orang anak diorang duduk depan aku... sorang tu baby sorang tu lagi maybe dalam 3 tahun.... seriously aku nampak diorang ni macam susah sangat.... nampak kesian sangat tengok diorang.... rasa sayu je....

ok stop feeling-feeling.... kita sambung cerita....

da sampai klang sentral semua orang turun la.... abang-kesian tu tengah pakaikan anak dia kasut... so aku dengan sorang lagi budak perempuan belakang aku tak boleh la turun sebab abang-kesian tu block jalan....

lepas tu en. drebar tu boleh jerit kat abang-kesian tu


"woiiii.... cepatlah sikit.... terhegeh-hegeh.... aku da lambat ni"


kesian abang-kesian tu dengan bininya....

lepas tu handphone akak-kesian tu tersangkut kat benang bajunya.... so handphone nya tergantung-gantung la... means anytime handphone tu bole terjatuh dan akak-kesian tu tak kan perasan.... lepas tu orang yang first nampak adalah member abang drebar tu... dia boleh cakap macam ni kat abang drebar tu:


"tengok handphone tu.... kalau dapat sedap tu"


abang drebar tu tergelak-gelak je...

hello encik-sencik yang kurang ajar sekelian... handphone tu murah je pun... ape salahnya kalau bagi tau kat akak-kesian tu...

mana ntah pergi semua sifat-sifat mahmudah rakyat malaysia sekarang ni....























chulayadagreat

2 comments:



fathiahRAIHANA said...

manusia skrg nie
tade kesedaran sivik betol
ala dy tu pom drebar bus je
bukannye anak raja

Mr_aMAd said...

manusia..
keje drebar bas jer pun tapi tak reti nak bersyukur.
kalau tuhan jadikan dia macam abang kesian tu macam mana.
hangin aku