tragedi MAC

mengikut statistik, accident paling kerap berlaku time malam minggu @ cuti sekolah ( sendiri buat statistik).... ye memang betul... bukan je accident melibatkan manusia tapi accident melibatkan binatang...

malam minggu hari tu aku keluar dengan mr.boyfee... on the way nak balik ni kitorang lalu 1 lorong ni... jalan 2 hala tapi agak sempit la... jalan nya lebih kurang macam ni la


pic google desa-kamalan.blogspot.com



ada anjing yang agak besar berdiri betol2 kat tengah-tengah jalan raya tu... anjing nye agak besar ok.... lebih kurang besar ni





eh... tak de la besar ni... terover pulak... hehe...


serius anjing tu memang agak besar lepas tu tinggi pulak tu... ada la kereta honda civic lama dari arah bertentangan dengan kitorang... bawak sangat laju ok.... terus pegi hentam anjing tu... aku kat dalam kereta time tu x ingat apa da terus menjerit...

anjing tu melambung ke kereta mr.boyfee... mr.boyfee tak bole nak elak so anjing tu kena langgar lagi dengan kereta mr.boyfee...

bodoh punya honda civic... agak-agak lah... dah lah jalan kampung lepas tu sempit pulak tu tak yah lah nak bawak laju-laju... tak logic gak kalau dia nak cakap tak nampak anjing tu sebab anjing tu besar...

sampai sekarang aku teringat kat anjing tu... kesian dia... kalau manusia boleh lah aku sedekahkan al fatihah... tak kan lah anjing nak sedekah kan al-fatihah gak...

kepada family @ kawan-kawan anjing yang menunggu kat seberang jalan tu aku ucapkan takziah... banyakkan bersabar... yang hidup pasti akan mati... chill k...

















chulayadagreat

1 comments:



murnishuhada said...

adakah sungguh besar anjing tu weh?
aku tidak percaya!